Pers

PERSUITNODIGING

Utrecht,  1 september 2016

Beweegfeest in Noordwest begin van een week lang gratis sporten en bewegen!
Wijkwethouder Kees Diepeveen geeft startschot op 18 september

UTRECHT – Het grote Beweegfeest op 18 september in De Speler is het begin van de BeweegWeek in de wijken Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd. Een feestelijke en sportieve week waarin wijkbewoners uit een groot aanbod van gratis proeflessen, clinics en demonstraties kunnen kiezen. Voor jong en oud is er die week veel te doen en te beleven in de diverse lokale  buurtcentra, wijkgebouwen en sportverenigingen.

“Gratis sporten, letterlijk voor je deur!”

Sportproeven voor de deur
Beweegmakelaar Harten voor Sport, Halima el Ghamarti, betrokken bij de organisatie: “De BeweegWeek zit echt boordevol sport- en beweegactiviteiten. Wijkbewoners lopen hun voordeur uit en kunnen letterlijk op hun stoep aansluiten bij gratis proeflessen of clinics! Zo kan iedereen ontdekken welke sport bij hun past maar kan men ook vrijblijvend van alles een keer proberen. Kortom, voor ieder wat wils: kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s!”

Opening door Kees Diepeveen
Het Beweegfeest in De Speler begint op 18 september om 13.00 uur, waarbij wijkwethouder Kees Diepeveen het officiële startschot geeft. Hoogtepunten op die dag zijn o.a: de heropening van het Cruyff Court (vernoemd naar Wesley Sneijder), de opening van het 50ste watertappunt en een scala van activiteiten zijn voor jong en oud in en rondom De Speler. Het programma tijdens de week wordt volledig gedragen door wijk professionals, wijk vrijwilligers en lokale sport aanbieders.

Speciaal voor de jeugd
Buiten De Speler op het zogenaamde “Zwembadplein” zijn er tijdens het Beweegfeest verschillende kinderactiviteiten zoals een circus- en dansworkshop. De Speelmee-bus is ook aanwezig met allerlei sport- en spelmateriaal en op het Cruyff Court wordt er bovendien een 12+ voetbaltoernooi georganiseerd.

Fittesten voor volwassenen
De hele week zijn er fittesten op verschillende locaties: bij het Buurtteam Ondiep, in Buurthuis Zuilen, in Moskee Zuilen en natuurlijk ook in De Speler.  Een medisch team zit er klaar voor gratis gezondheidschecks en conditietesten. Wijkbewoners kunnen zich hiervoor op verschillende tijden melden op de locaties (www.beweegweek030.nl).  Deskundigen meten de conditie, bloeddruk, BMI, vetpercentage en bloedsuiker. Iedereen die mee doet, ontvangt bovendien een gezondheidspaspoort, een persoonlijk advies en verdere informatie.

Over de BeweegWeek
De BeweegWeek is een gezamenlijk initiatief van verschillende sportverenigingen, gemeente, welzijns- en gezondheidsorganisaties uit de wijk. Het is de vijfde keer dat de BeweegWeek wordt georganiseerd.Het volledige programma van de BeweegWeek is te vinden op www.beweegweek030.nl, op te halen bij De Speler (Thorbeckelaan 18) of download hem hier. De Beweegweek valt samen met de Nationale Sportweek en heeft als thema : “Ik neem je mee! “

Einde persbericht

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Pers is van harte uitgenodigd op 18 september. Voor meer informatie of fotomateriaal van de eerste BeweegWeek (maart 2013) kunt u bellen of mailen met Janette Brouwer via 0641785891 of Janette@hartenvoorsport.nl.

Programma  Beweegfeest zondag 18 september

Bij het Cruyff Court – 13.00- 13.30:  Welkom en opening door Kees Diepeveen ( Opening 50ste watertappunt en heropening Cruyff Court)

Theaterzaal de Speler- 13.30-16.00:  Fit test
Zwembadplein – 13.00 – 16.00:   Dans- circus en sportworkshops, Speel mee bus

Buurtcentrum de Speler – 13.00-16.00
Gezondheidsplein

Op het Cruyfff Court – 14.00- 16.00     Voetbaltoernooi 12+

D.H.S.C. veld – 14.00-15.00      FC Utrecht Old Stars- D.H.S.C.

www.beweegweek030.nl